Izjava o privatnosti i kolačićima

Molimo vas da pažljivo pročitate našu izjavu o privatnosti i kolačićima.

Ova izjava o privatnosti odnosi se na sve korisnike www.cvmaker.hr.

1. Predgovor

CVmaker B.V., sa sjedištem na adresi Piet Heinkade 221, 1019 HM Amsterdam, u Nizozemskoj (dalje u tekstu: “mi” ili “CVmaker”), voditelj je obrade podataka kako je navedeno u Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR). Odgovorni smo za obradu osobnih podataka prikupljenih putem korištenja naše web stranice - www.cvmaker.hr - osim ako nije drugačije navedeno. Obradom i zaštitom osobnih podataka koji su nam dostavljeni, poštujemo privatnost korisnika u skladu s primjenjivim zakonima o privatnosti. Ova izjava o privatnosti objašnjava koje osobne podatke prikupljamo, koristimo i u koju svrhu. Preporučujemo vam da je pažljivo pročitate. Ako imate bilo kakvih pitanja, obratite nam se na support@cvmaker.hr. Čak i ako vam nešto nije jasno, molimo vas da nas kontaktirate. Ova izjava o privatnosti obuhvaća prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka. Kada se ova izjava o privatnosti spomene u kontekstu ‘osobnih podataka’, to se zapravo odnosi na vaše podatke na temelju kojih biste mogli biti identificirani – kao što su vaše ime, datum rođenja, podaci za kontakt pa čak i vaša IP adresa.

Zadržavamo pravo revidirati ili izmijeniti ovu izjavu o privatnosti u bilo kojem trenutku kako bi odražavala promjene u našem poslovanju ili promjene zakona. Vaša je odgovornost provjeriti ovu izjavu o privatnosti prije svakog korištenja naše web stranice ili usluga.

Naša web stranica nije namijenjena djeci mlađoj od 13 godina i svjesno ne prikupljamo osobne podatke koji se odnose na djecu mlađu od 13 godina.

Ova izjava o privatnosti posljednji je put izmijenjena u prosincu 2020.

2. Upotreba osobnih podataka

2.1 Naša usluga - izrada CV-a

Da biste koristili našu uslugu morate unijeti svoje osobne podatke na našu web stranicu, slijedeći metodu unosa korak po korak. Čim dovršite prvi korak i kliknete na drugi korak, pohranit ćemo sve podatke koje ste unijeli. U prvom koraku od vas tražimo sljedeće osobne podatke:

 • Ime i prezime*;
 • E-adresu*;
 • Broj telefona*;
 • Adresu*;
 • Profilnu fotografiju;
 • Datum i mjesto rođenja;
 • Imate li vozačku dozvolu;
 • Nacionalnost;
 • Spol;
 • Bračni status;
 • URL vašeg LinkedIn profila;
 • URL web stranice koju želite dodati.

Osobni podaci koji su označeni zvjezdicom nužni su za korištenje naših usluga. Ostale podatke dajete samo za dovršavanje svog CV-a. U sljedećem koraku naše usluge od vas će se tražiti da navedete sljedeće informacije:

 • Podatke o obrazovanju, kao što su osposobljavanje, stažiranje, tečajevi i certifikati (uključujući razdoblje i ustanovu);
 • Podatke o radnom iskustvu, kao što su radno mjesto i poslodavac;
 • Interesi i izvannastavne aktivnosti;
 • Vještine i razina;
 • Strani jezici.

Nakon što ispuni gore navedene podatke, korisnik može dizajnirati svoj CV na 3. koraku i upotrijebiti opciju sklapanja (trenutno otkazive) pretplate na CVmaker za (mjesečno) plaćanje. Pomoću te usluge korisnik može kontinuirano pregledavati, preuzimati i uređivati CV koji je dovršio i dizajnirao. Korisnik može koristiti sve druge funkcije, poput izrade neograničenih motivacijskih pisama, slanja prijava i traženja (odgovarajućih) poslova.

2.2 Podaci o plaćanju

Kako bismo pravilno omogućili plaćanje gore spomenute pretplate, koristimo usluge trećih strana, kao što su (ali ne ograničavajući se na) Adyen, Paypal, Stripe i Mollie Payments (“pružatelji platnih usluga”). Svoje podatke o plaćanju dostavljate izravno pružateljima platnih usluga, a ne CVmaker-u. Može se dogoditi da pružatelji platnih usluga dijele određene podatke o vama (kao što su vaši bankovni podaci) kako bismo mogli provjeriti jeste li izvršili plaćanje. Nikada na primamo i ne pohranjujemo podatke o kreditnim karticama. Prethodno spomenuti pružatelji platnih usluga neovisni su voditelji obrade vaših podataka i odgovorni su za podatke koje obrađuju za plaćanja korisnika. Molimo da dodatne informacije potražite u njihovim pravilima o privatnosti.

2.3 Marketing putem e-pošte 

Vaše osobne podatke možemo koristiti kako bismo vas kontaktirali u vezi s našim najnovijim ponudama, novostima, proizvodima ili uslugama (to nazivamo marketingom).

Od nas ćete dobiti marketinške poruke ako ste:

 • pretplaćeni na primanje marketinškog materijala od nas; ili
 • kupili naše proizvode ili usluge, a niste otkazali primanje marketinških materijala kada ste nam dali svoju e-adresu.

Da biste u bilo kojem trenutku otkazali pretplatu na marketinške e-poruke, molimo vas da kliknete na poveznicu za otkazivanje pretplate na dnu bilo koje marketinške e-poruke ili nam se obratite.

Također ćemo zatražiti vaš izričiti pristanak prije nego što možemo sigurno proslijediti vaš CV drugim regruterima kako bi vas mogli kontaktirati u vezi sa slobodnim radnim mjestima ili poslovima koji bi vas mogli zanimati.

Zatražit ćemo vaš izričiti pristanak prije nego što proslijedimo vaše osobne podatke bilo kojoj trećoj strani za njihove vlastite marketinške svrhe.

2.4 Ostale svrhe upotrebe podataka

Osim gore navedenih svrha, vaše osobne podatke obrađujemo u sljedeće svrhe:

 • podatke za kontakt i podatke iz CV-a radi stvaranja računa i/ili upravljanja njime.
 • podatke iz CV-a radi njegove optimizacije i vaše upotrebe naših usluga.
 • podatke za kontakt za kontaktiranje korisnika u vezi sa sklapanjem i/ili izvršenjem ugovora ili naplate.
 • podatke za kontakt u slučaju da su korisnici dali svoj pristanak CVmaker-u (i platili ga), za povezivanje njihovog osobnog CV-a s relevantnim poslovima koje nude treće strane putem CVmaker-a, dok korisnicima šaljemo e-poruke sa slobodnim radnim mjestima koja smo odabrali na temelju njihovog osobnog CV-a.
 • podatke o plaćanju za provedbu naplate.
 • podatke o upotrebi za rast našeg poslovanja i/ili poboljšanje naših usluga. Za više informacija o tome pogledajte naš odjeljak o kolačićima u nastavku.

3. Dijeljenje osobnih podataka

Vaše osobne podatke ne prosljeđujemo trećim stranama, osim ako je to potrebno u kontekstu provedbe ugovora koji ste s nama sklopili ili ako to zahtijeva zakon. To se odnosi na sljedeće izvršitelje obrade:

 • Pružatelje platnih usluga, kako je opisano u članku "2.2 Podaci o plaćanju";
 • Pružatelje IT usluga;
 • Platforme za pregledavanje;
 • Usluge e-pošte za slanje e-poruka;
 • Istraživačke agencije i analitički softver za poboljšanje naših usluga i web stranice, uključujući Google analitiku;
 • Pomoćne platforme za slanje upita u obliku tiketa, chat uživo i korisničku službu.

Izvršitelji obrade koji od nas dobiju pristup vašim osobnim podacima mogu ih koristiti samo kako bi vam pružili uslugu u ime CVmaker-a. Ako sami date dodatne informacije tim izvršiteljima obrade, za to nismo odgovorni.

Vaše osobne podatke možemo također otkriti trećim stranama u sljedećim slučajevima:

 • ako bismo prodali ili kupili bilo koju tvrtku ili imovinu, u tom slučaju možemo otkriti vaše osobne podatke potencijalnom prodavatelju ili kupcu takve tvrtke ili imovine kao dio te prodaje;
 • ako CV Maker ili gotovo svu njegovu imovinu stekne treća strana, u tom slučaju osobni podaci koje imamo o našim korisnicima bit će jedna od prenesenih imovina;
 • ako smo dužni otkriti ili podijeliti vaše osobne podatke kako bismo ispunili bilo koju zakonsku obvezu ili ako se od nas traži da vaše podatke dostavimo zakonitom tijelu kako bismo pomogli u istrazi kaznenih djela ili nereda; i/ili
 • kako bi se primijenili ili proveli Uvjeti naše web stranice; ili radi zaštite prava, imovine ili sigurnosti naše tvrtke, naših korisnika ili drugih. To uključuje dijeljenje informacija s drugim tvrtkama i organizacijama u svrhu zaštite od prijevara i smanjenja kreditnog rizika.

4. Načela za obradu osobnih podataka

Osobne podatke obrađujemo kako bismo na najbolji mogući način obavili našu uslugu - pripremu profesionalnog CV-a. Osobne podatke obrađujemo samo ako za to imamo pravnu osnovu. Osobne podatke obrađujemo na sljedećim osnovama:

 1. Korisnički ugovor: da bismo pravilno izvršili ugovor koji sklapate s CVmaker-om, moramo obraditi gore navedene osobne podatke korisnika. To uključuje podatke koje su korisnici unijeli za izradu CV-a i pohranili na svom (privremenom) računu, ali i podatke o plaćanju. Pogledajte gore.
 2. Pravna obveza: kada moramo obraditi osobne podatke kako bismo ispunili zakonske ili regulatorne obveze. Na primjer, prema poreznom zakonu, određene financijske podatke kao što su računi za plaćanje, moramo čuvati sedam godina.
 3. Tamo gdje je to potrebno za naše legitimne interese i vaša temeljna prava ne nadjačavaju te interese. Na primjer, za slanje marketinških poruka ako prilikom registracije ne otkažete svoju pretplatu na primanje marketinških poruka od nas. Za više informacija pogledajte naš odjeljak o marketingu.
 4. Pristanak: tražit ćemo pristanak korisnika ako obrada osobnih podataka ne potpada pod gore navedenu osnovu. Korisnici uvijek mogu povući svoj pristanak tako što će nas obavijestiti u pisanom obliku.

5. Periodi zadržavanja

Osobne podatke koje su korisnici unijeli zadržavamo tek nakon što kliknete na 2. korak naše usluge. Ako se nakon toga niste pretplatili, CVmaker će spremiti podatke koje ste unijeli do mjesec dana nakon što vam pošaljemo drugu e-poruku, u kojoj vas se pita želite li dovršiti svoj CV i pretplatiti se. Ako ne odgovorite ili odbijete, vaši će osobni podaci biti izbrisani nakon mjesec dana. U slučaju da ste se pretplatili, zadržat ćemo vaše osobne podatke dok nas ne obavijestite da vaše osobne podatke treba ukloniti, pri čemu trebate navesti koje točno podatke treba ukloniti. U svakom slučaju, godinu dana nakon vaše posljednje aktivnosti poslat ćemo vam poruku putem naše usluge s upitom trebamo li zadržati vaše podatke. Međutim, vaše osobne podatke možemo zadržati dulje vrijeme u slučaju pritužbe ili ako opravdano vjerujemo da postoji mogućnost sudskog spora u vezi s našim odnosom s vama. U nedostatku odgovora, izbrisat ćemo vaše podatke mjesec dana nakon posljednje e-poruke. Obvezni smo čuvati administrativne osobne podatke, kao što su računi o vašim računima, podatke o plaćanju i podatke o narudžbi 7 godina.

6. Kolačići

Kolačići su male i jednostavne tekstualne datoteke koje vaše računalo ili mobilni uređaj sprema kada koristite našu web stranicu. S obzirom da želimo osigurati vašu privatnosti i poboljšati vaš posjet(e) našoj web stranici, vjerujemo da je važno da znate zbog čega koristimo kolačiće. Postavljanjem kolačića ne morate uvijek unositi iste podatke i, primjerice, svoj CV možete dovršiti kasnije. Pored toga, kolačići (trećih strana) postavljaju se u marketinške ili analitičke svrhe, a te treće strane odgovorne su za obradu dotičnih podataka.

6.1 Postavke kolačića

Kako biste optimalno koristili našu web stranicu morate prihvatiti naše kolačiće. To možete učiniti klikom na 'Prihvaćam' u obavijesti o kolačićima prilikom vaše prve posjete. Naravno, vrlo smo oprezni u postupanju s podacima koje prikupljamo od vas. Za više informacija o kolačićima koje postavljamo ili za promjenu postavki kolačića, molimo vas da posjetite stranicu ‘Kolačići’.

6.2 Funkcionalni kolačići

Postavljamo funkcionalne kolačiće kako bismo mogli osigurati optimalno funkcioniranje web stranice. Oni su neophodni za (pravilan) rad web stranice. Na primjer, ne morate uvijek iznova unositi iste podatke kad izrađujete CV. Pored toga, ovi kolačići osiguravaju da se web stranica ravnomjerno učitava i nastavi raditi brzo i pravilno. Sljedeće funkcionalne kolačiće postavljaju treće strane: Postmark Postmark pruža našu uslugu e-pošte. Sve e-poruke poslane od strane CVmaker-a šalju se putem Postmark-a. Koristeći Postmark, možemo osigurati da (važne) e-poruke uvijek stignu u vašu pristiglu poštu. Imamo ugovor o obradi s ovom stranom. Za pružanje svoje usluge, Postmark prima e-adrese od korisnika i sadržaj e-poruka od CVmaker-a. Postmark nikada neće koristiti ove informacije u vlastite svrhe. Postmark sigurno pohranjuje osobne podatke. Postmark ne postavlja kolačiće tijekom vašeg posjeta web stranici, već samo koristi kolačiće (za praćenje) u poslanim e-porukama i drugim tehnologijama koje jasno pokazuju jesu li i kada e-poruke otvorene i pročitane te na kojoj IP lokaciji. Podaci se pohranjuju u SAD-u (kao dio Privacy Shield-a) i brišu se nakon 60 dana. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Postmark Politici Privatnosti.

6.3 Analitički kolačići

S analitičkim kolačićima, mi (uz pomoć trećih strana) prikupljamo statistiku i informacije o tome kako se naša web stranica koristi. Mjerenjem upotrebe web stranice možemo kontinuirano optimizirati našu web stranicu kako bismo povećali jednostavnost korištenja. Na primjer, koristimo ove kolačiće za praćenje broja posjetitelja web stranice i kako bismo izmjerili koliko dugo traje posjet. Između ostalog, pohranjuju se sljedeći podaci:

 • IP adresa (anonimizirana);
 • Tehničke značajke kao što su korišteni preglednik (na primjer: Google Chrome, Safari, Firefox), razlučivost zaslona, jezične postavke i uređaj koji koristite;
 • Ponašanje pri pregledavanju i pomicanju po stranici te općenito korištenje web stranice;
 • Koje stranice na web stranici posjećujete i s kojih ste stranica došli na web stranicu.

Sljedeće analitičke kolačiće postavljaju treće strane:

Google analitika Koristimo Google analitiku za mjerenje vaše prethodno spomenute upotrebe web stranice. S Google-om smo sklopili ugovor o obradi podataka. Google ne dijeli (anonimne) podatke s trećim stranama. Ovi kolačići se automatski brišu nakon maksimalno 2 godine. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Google Politici Privatnosti.

Hotjar Uz Hotjar anonimno mjerimo vaše ponašanje prilikom pomicanja po stranici i kada kliknete na nešto. Pomoću tih informacija možemo otkriti pogreške na web stranici i nastaviti optimalno poboljšavati naše usluge i web stranicu. S tvrtkom Hotjar sklopili smo ugovor o obradi podataka. Hotjar ne dijeli (anonimne) podatke s trećim stranama. Ovi kolačići se automatski brišu nakon maksimalno 1 godine. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Hotjar Politici Privatnosti.

Tawk Tawk nudi usluge chata. CVmaker prikuplja samo podatke za kontakt osobe s kojom se razgovara i sadržaj razgovora. Ti se podaci koriste kako bismo vam pomogli kada nas kontaktirate putem našeg chata uživo. Ti se podaci pohranjuju u SAD-u i brišu se nakon 30 dana. Tawk ne dijeli (anonimne) podatke s trećim stranama. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Tawk Politici Privatnosti.

Tapffiliate Ova usluga može postaviti kolačić za mjerenje jeste li na našu web stranicu došli od partnera. Ti se podaci koriste za mjerenje kampanje iz koje potječe vaš posjet. Tapfilliate ne dijeli (anonimne) podatke s trećim stranama. Ovi kolačići se automatski brišu nakon maksimalno 90 dana. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Tapfilliate Politici Privatnosti.

6.4 Marketinški kolačići

Ove kolačiće postavljamo u marketinške svrhe. Na taj vam način možemo slati personalizirane ponude putem partnerskih web stranica i društvenih mreža. Sljedeće marketinške kolačiće postavljaju treće strane:

Google Remarketing i DoubleClick Ovi kolačići prate koje stranice pregledavate, tako da možemo prikazivati relevantne oglase na (partnerskim) stranicama. Možemo pratiti klikćete li na oglase i postavljate li narudžbe nakon što vidite ili kliknete na oglas. Na taj način nećete propustiti nijednu osobnu ponudu i nećete češće viđati oglase ako niste zainteresirani za njih. Google ponekad dijeli anonimne podatke s trećim stranama. Ovi kolačići se automatski brišu nakon maksimalno 2 godine. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Google Politici Privatnosti.

Microsoft oglašavanje Ovi kolačići prate koje stranice posjećujete kako bismo mogli prikazivati relevantne oglase na (partnerskim) stranicama. Možemo pratiti klikćete li na oglase i postavljate li narudžbe nakon što vidite ili kliknete na oglas. Na taj način nećete propustiti nijednu osobnu ponudu i nećete češće viđati oglase ako niste zainteresirani za njih. Microsoft dijeli anonimne podatke s trećim stranama. Ovi kolačići se automatski brišu nakon maksimalno 90 dana. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Microsoft Politici Privatnosti.

Facebook Ovi kolačići prate koje stranice posjećujete kako bismo mogli prikazivati relevantne oglase na Facebooku. Na taj način nećete propustiti nijednu osobnu ponudu i nećete češće viđati oglase ako niste zainteresirani za njih. Facebook ne dijeli anonimne podatke s trećim stranama. Kolačići se automatski brišu nakon maksimalno 2 godine. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Facebook Politici Privatnosti.

Pinterest Ovi kolačići prate koje stranice posjećujete kako bismo mogli prikazivati relevantne oglase na Pinterestu. Na taj način nećete propustiti nijednu osobnu ponudu i nećete češće viđati oglase ako niste zainteresirani za njih. Pinterest ne dijeli anonimne podatke s trećim stranama. Kolačići se automatski brišu nakon maksimalno 1 godine. Više informacija o obradi podataka dostupno je u Pinterest Politici Privatnosti.

6.5 Brisanje ili onemogućavanje kolačića

Naravno, uvijek možete izbrisati ili onemogućiti naše kolačiće. Također možete onemogućiti upotrebu JavaScripta, ali morate imati na umu da naša web stranica možda neće optimalno funkcionirati bez njega. Kako onemogućiti ili izbrisati kolačiće za najčešće korištene preglednike objašnjeno je u nastavku:

7. Međunarodni transferi i sigurnost i zaštita osobnih podataka

Vaše osobne podatke možemo prenijeti izvan Ujedinjenog Kraljevstva (“UK”) i Europskog gospodarskog prostora (“EEA”) (zajedno poznatog kao “UKEEA”). Kad god prenosimo vaše osobne podatke izvan UKEEA-e, pružamo sličnu razinu zaštite osiguravajući da se u većini slučajeva implementira barem jedna od sljedećih zaštitnih mjera:

 • vaše osobne podatke ćemo prenijeti samo u zemlje za koje je Europska komisija procijenila da pružaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka (u slučaju prijenosa izvan EEA) ili ICO-a (u slučaju prijenosa izvan UK-a); i/ili
 • ako koristimo određene pružatelje usluge, koristit ćemo posebne ugovore koje je odobrila Europska komisija (u slučaju prijenosa izvan EEA) ili ICO-a (u slučaju prijenosa izvan UK-a) koji osobnim podacima pružaju istu zaštitu koja postoji u Europi.

Ako je nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije potrebna dodatna zaštita u pogledu prijenosa osobnih podataka iz EEA u UK i obrnuto, mi ćemo je iplementirati.

CVmaker poduzima mnoge mjere za pažljivo postupanje i zaštitu vaših osobnih podataka. Stoga smo poduzeli odgovarajuće tehničke i organizacijske sigurnosne mjere za zaštitu vaših osobnih podataka. SSL tehnologiju koristimo za šifriranje prijenosa osjetljivih podataka ili osobnih podataka nama, kao što su lozinke računa i ostali identifikacijski podaci vezani uz plaćanje. Uz to, svi osjetljivi podaci pohranjuju se šifrirani. Čak štoviše, ovim informacijama mogu pristupiti samo zaposlenici koji s njima trebaju raditi. Uz sve opsežne sigurnosne mjere, želimo naglasiti da potpuna sigurnost prilikom slanja ili pohranjivanja osobnih podataka putem interneta ne može uvijek biti zajamčena.

8. Prava korisnika

Korisnici imaju pravo pristupa osobnim podacima koje smo od njih prikupili i (ako za to postoji razlog) promijeniti ih. Korisnici imaju pravo prigovora na obradu svojih osobnih podataka. U određenim slučajevima korisnici također mogu zatražiti da ograničimo, prilagodimo, pošaljemo, prenesemo drugom voditelju obrade ili uklonimo obradu njihovih osobnih podataka. To se može učiniti slanjem zahtjeva na support@cvmaker.hr. Korisnici dobivaju pregled svojih osobnih podataka ili odgovor na zahtjev unutar mjesec dana od podnošenja zahtjeva. Osobne podatke možete izbrisati i klikom na gumb "Izbriši podatke" u e-porukama koje vam šaljemo. Pravo na prigovor: Korisnici mogu podnijeti prigovor na obradu osobnih podataka. Ako CVmaker ne udovolji zahtjevu za pristup, ispravak, prigovor, ograničenje, brisanje ili prijenos osobnih podataka možete podnijeti pritužbu Nizozemskom tijelu za zaštitu osobnih podataka putem broja telefona + 3188-1805 250 ili online obrasca Nizozemskog tijela za zaštitu osobnih podataka.

8. Odricanje od odgovornosti

Ova izjava o privatnosti ne odnosi se na internetske stranice trećih strana koje su povezane s ovom web stranicom putem poveznica. Nismo odgovorni za način na koji te treće strane postupaju s osobnim podacima. Iz tog razloga preporučujemo da pročitate njihove izjave o privatnosti prije nego ih koristite.

Nismo odgovorni za štetu nastalu nezakonito stečenim pristupom računalima ili datotekama trećih strana, virusima koji se šire oglasima ili drugim nezakonitim programima ili datotekama.

9. Pitanja i pritužbe

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezu s ovom izjavom o privatnosti i/ili načinu na koji koristimo osobne podatke, molimo kontaktirajte:
CVmaker B.V.
Piet Heinkade 221
1019 HM Amsterdam
Nizozemska
CoC: 70894027
E-adresa: support@cvmaker.hr

Promjene u izjavi o privatnosti Ovu izjavu o privatnosti s vremena na vrijeme možemo izmijeniti objavljivanjem ažurirane verzije na web stranici- Zato preporučujemo da redovito provjeravate web stranicu. Na ovu izjavu o privatnosti primjenjuje se nizozemski zakon.

Više od 112 872 korisnika već je izradilo svoj CV

S našim alatom za izradu CV-a možete brzo i jednostavno izraditi poseban i profesionalan CV u samo 15 minuta.

Izradite svoj CV

Vjerojatnost da ćete dobiti posao bit će 65% veća