Kako napisati CV za grafičkog dizajnera

Vi ste kreativni, zanima vas dizajn i volite stvarati onaj koji ne prolazi neopaženo, ali kada je u pitanju pisanje životopisa, nikako ne možete shvatiti zašto ne dolazite do faze poziva na intervju. Pa, stvar je u tome što CV ne treba biti pretrpan grafičkim elementima. Ono što je zbilja važno je sadržaj i formatiranje. Cilj je pojednostaviti vaše iskustvo, vještine i ključna postignuća kako biste pokazali zašto ste vi najbolji kandidat za taj posao. Ako imate dizajnerskih projekata, tada je dobro u svoj CV postaviti poveznice ili poslati svoj portfelj kao zaseban privitak.

Raste potreba za grafičkim dizajnerima i kompanijama koje stalno povećavaju svoju digitalnu pristunost. Odabir karijere grafičkog dizajnera pruža vam mnogo fleksibilnosti, neovisno o tome odlučite li se raditi za agenciju, kao neovisan stručnjak ili u nekoj kompaniji. Grafički dizajn obuhvaća različite poslove, a neki od njih su:

  • dizajner proizvoda
  • dizajner ambalaže
  • dizajner igara
  • dizajner identiteta brenda
  • dizajner animacije
  • dizajner korisničkog iskustva (UX) ili korisničkog sučelja (UI)
  • produktivan umjetnik
  • kreativni direktor
  • dizajner slova i tipografije

Ovaj je članak za vas ako ste u potrazi za promjenom ili vas samo zanima od čega se sastoji odličan CV grafičkog dizajnera. Dajemo vam najnovije informacije o tome što čini dobar CV, koje vještine treba uvrstiti te primjere životopisa grafičkog dizajna za različite razine iskustva.

Postupak pisanja životopisa: gdje započeti?

CV grafičkog dizajnera ne razlikuje se od običnog životopisa u smislu da treba sadržavati strukturu koju je jednostavno čitati i koja je jasna. Neovisno o tome jeste li kvalificirani ili tek započinjete svoju karijeru, uvrstite neki tip portfelja kako biste pokazali svoje dizajnerske vještine istovremeno privlačeći pažnju na svoje tehničke vještine. Stoga, ako ste spremni naučiti kako napisati CV za posao grafičkog dizajnera, krenimo!

Izradite svoj profesionalni CV sada

Osnovni CV za grafičkog dizajnera

Neovisno o tome na kojem ste se području specijalizirali, osnovni se CV uvijek preporučuje. Svrha ovog dokumenta jest vođenje evidencije o svim vašim prethodnim iskustvima, vještinama ili postignućima, i po mogućnosti, na centraliziranoj lokaciji kao što je Google Drive. Možda mislite da će vam ovo oduzeti vremena, ali jednom kada ga dovršite, postat će lakše.

Neka vam prijeđe u naviku praćenje vaših svakodnevnih aktivnosti i projekata na kojima ste radili na svojem radnom mjestu. Tako ćete, kada budete ažurirali svoj CV, samo pogledati ovaj dokument i osvježiti svoje pamćenje.

CV grafičkog dizajnera za konkretan posao

Karijera grafičkog dizajnera je vrlo poželjna zbog mnogo razloga, ali ima mnogo konkurencije. Kada toliko mnogo ljudi odabire ovo kreativno područje, morate napraviti dobar CV grafičkog dizajnera kako biste se istaknuli. Nije moguće previše isticati važnost prilagodbe vašeg životopisa. Obavezno koristite odgovarajuće ključne riječi i vještine koje su regruteri ili stručnjaci za zapošljavanje naveli u oglasu za slobodno radno mjesto.

Primjer životopisa grafičkog dizajnera

Životopis grafičkog dizajnera

Preuzmite ovaj životopis grafičkog dizajnera

Emilija je kvalificirana i iskusna grafička dizajnerica koja zna stvarati i realizirati kreativne ideje na različitim medijima. Tijekom godina stekla je stručno znanje o principima i alatima za dizajn. Njezin stari CV s puno elemenata trebalo je ažurirati zbog čega se odlučila za jednostavan i moderan obrazac za životopis Otago.

Što uvrstiti u grafički dizajner CV? Savjeti i primjeri

Kao osoba koja kreativno razmišlja i koja uživa u korištenju tehnologije kako bi oživjela ideje, vjerojatno mislite da se isto odnosi i na vaš CV. No, budući da automatiziran softver i regruteri ili stručnjaci za zapošljavanje brzinski pregledavaju životopise, želite da vaš bude maksimalno jasan, sažet i relevantan. Krajnji je cilj da pokažete svoj osnovne vještine, iskustvo i postignuća kako biste mogli o njima govoriti tijekom razgovora za posao. Da, ako imate dobar portfelj ili web stranicu s kojom se možete pohvaliti, preporučuje se da ih uvrstite, ali dobro napisan i jasan CV je ono što vam je potrebno kada pišete CV grafičkog dizajnera.

CV za grafičkog dizajnera koji se nalazi u ovom članku odličan je primjer onih primarnih odjeljaka koje morate uključiti kod svake profesije. Uzmite si vremena za pregledavanje izgleda, strukture i odabranih riječi koje smo odabrali za opisivanje vještina, iskustva te dizajnerskog žargona. Više informacija dostupno je u članku kako napisati dobar CV.

Izradite svoj profesionalni CV sada

Kako napisati osobni profil za CV grafičkog dizajnera

Osobni profil je vaša prva prilika da uhvatite pažnju regrutera ili specijalista za zapošljavanje. To je zapravo vaša uvodna izjava koja treba započeti s nečim pamtljivim. Isto kao i vaš naslov na LinkedInu ili kratka biografija na drugim platformama društvenih mreža, treba biti kratak, ali relevantan.

Osobni profil - primjer

Dobro napisan osobni profil za grafičkog dizajnera treba sadržavati vašu titulu, godine iskustva i relevantne meke vještine. Uz to, primarna funkcija vaše pozicije jest fokus na ono što čini grafičkog dizajnera, ili pak pozicije koje tražite ako ste tek nedavno diplomirali ili mijenjate karijeru.

Grafički dizajner početnik

Kvalificiran grafički dizajner s certifikatima za dizajn korisničkog iskustva (UX) i korisničkih sučelja (UI). Vješt u osnovnim principima dizajna i alatima Adobe s posebnim zanimanjem za realizaciju dizajnerskih rješenja. Imam bogato iskustvo u korištenju podataka i komentara korisnika za stvaranje skica web-stranica, protipova i dijagrama toka istovremeno osiguravajući kontinuirano testiranje i ocjenjivanje pomoću komentara.

Stariji grafički dizajner

Kreativan umjetnički direktor s 15 godina iskustva u zadovoljavanju i nadilaženju očekivanja klijenata. Dinamičan lider s dokazanom sposobnošću motiviranja, vođenja i upravljanja višefunkcionalnim timovima kako bi se ostvarili ciljevi projekta u okviru budžeta. Posebno me zanima rješavanje problema pomoću inovativnih dizajnerskih rješenja iskorištavanjem izvrsnih komunikacijskih i interpersonalnih vještina te onih vezanih uz razvoj brenda.

Koje vještine uvrstiti u životopis grafičkog dizajnera?

Grafički se dizajner može specijalizirati u brojnim područjima kao što su dizajn identiteta brenda, marketing i oglašavanje, pakiranje proizvoda, mrežni dizajn ili onaj korisničkog sučelja, tisak, kao i druga. Koji god put odaberete, obavezno trebate uvrstiti vještine koje su relevantne za taj posao.

Kada trebate odlučiti koje vještine dodati u svoj CV za grafičkog dizajnera, odluka je vrlo laka. Vještine u životopisu trebaju biti podijeljene na tvrde, meke i prenosive vještine. Ponekad trebate razjasniti tehničke vještine kao što su softver i alati. Na primjer, možete spomenuti Adobe Creative Suit, ali u odjeljku s tehničkim vještinama trebate biti konkretniji. Ili pak možete uvrstiti konkretne alate u svoje radno iskustvo ili obrazovanje. Pročitajte članak o vještinama kako biste saznali više.

Tvrde vještine se obično stiču tijekom obuke, obrazovanja ili radnog iskustva i obično ih se može dokazati. Meke vještine se odnose na crte karaktera, interpersonalne vještine i profesionalne atribute koje ste razvili i usavršili u svakodnevnom životu. Prenosive vještine se mogu kategorizirati u tvrde, meke, a čak i tehničke vještine, kao što je određeni program ili alat.

Primjeri tvrdih vještina za grafičkog dizajnera

  • upravljanje projektima
  • Adobe Creative Suite
  • skiciranje
  • HTML/Web dizajn
  • strategija dizajna

Primjeri mekih vještina za grafičkog dizajnera

  • kreativnost
  • radoznalost
  • rješavanje problema
  • posvećenost detaljima
  • strastvenost

Primjeri prenosivih vještina za grafičkog dizajnera

  • upravljanje vremenom
  • prezentiranje
  • planiranje
  • organizacija
  • usmena i pisana komunikacija

Primjeri tehničkih vještina za grafičkog dizajnera

  • Adobe Photoshop
  • Sketch
  • Adobe Illustrator
  • Adobe InDesign
  • CorelDRAW Graphics

Radno iskustvo u životopisu za grafički dizajn: kako ga uvrstiti sa savjetima i primjerima

Neovisno o tome imate li iskustva ili tek započinjete svoju karijeru u grafičkom dizajnu, regruteri ili stručnjaci za zapošljavanje žele vidjeti što ste radili i što ste postigni. Vaša postignuća uključuju projekte na kojima ste radili, klijente kojima ste pomogli, edukacije ili novi softver grafičkog dizajna. Nekoliko je načina na koje možete steći vrijedno iskustvo. Na primjer, volontiranje za dobrotvorne ustanove vam može pomoći napraviti dobar portfelj.

Vaše radno iskustvo treba sadržavati samo relevatno iskustvo za ono što ciljate. Recimo da imate iskustva koje nije nužno vezano uz dizajn. U tom slučaju možete strateški izmijeniti svoje dužnosti tako da se fokusirate na prenosive vještine koje će zainteresirati regrutere, ali i proći kroz automatizirani softver. Uvijek vodite brigu o tome da su informacije iskrene kako biste ih mogli potvrditi tijekom razgovora za posao.

Preporučujemo da navedete svoje iskustvo obrnutim kronološkim redoslijedom (od trenutačnog do najstarijeg). Navedite naziv kompanije, datum zaposlenja i lokaciju, a razlikujte dužnosti i ključna postinuća. Ovo će kompaniji dati uvid u vaše praktično radno iskustvo, posebno ako traže nekoga s vašim iskustvom. Pogledajte blog o radnom iskustvu u životopisu kako biste saznali više.

Kako navesti obrazovanje u životopisu grafičkog dizajnera

Kako biste radili na području dizajna, trebate poznavati različite alate, procese i tehnike. Iako to možete sami naučiti, važno je da to možete navesti u svojem životopisu s dokazima o edukaciji ako se još uvijek obrazujete. Ako ste završili fakultet, navedite samo to.

Sve informacije koje trebati imati u svojem odjeljku o obrazovaju, kao i u drugim odjeljcima, trebaju biti kratke i relevantne. Ono što možete raditi ako ste tek nedavno završli fakultet ili još uvijek studirate, a u potrazi ste za stažem, jest navesti projekte, odgovarajuće predmete i dobre ocjene kako bi se vaš CV istaknuo. Pogledajte naš primjer životopisa temeljenog na vještinama ili članak o studentima kako biste saznali više.

Trebate navesti:

  • ustanovu/fakultet
  • stupanj ili diplomu
  • lokaciju
  • vremenski raspon, godinu završetka ili u tijeku.

Koje certifikate uvrstiti u CV grafičkog dizajnera?

Ovaj je odjeljak obavezan za svakoga tko mijenja karijeru ili ima više oblika profesionalne edukacije. Uvrštavanjem certifikata pokazujete da ste netko tko je proaktivan i tko preuzima inicijativu na način da ste uvijek ispred najnovijih trendova u industriji.

Ovaj odjeljak ovisi o tome na koju poziciju grafičkog dizajna ciljate. Većina poslova neće tražiti konretan certifikat ili licencu. No, certifikati grafičkog dizajna u određenim specijalnostima grafičkog dizajna pomažu steći komparativnu prednost. Neki od osnovnih certifikata koje možete navesti u svojem životopisu grafičkog dizajnera su:

Dakle, kako ćete sastaviti ovaj odjeljak? Jednostavno je. Navedite sve svoje certifikate - i to je to. Preporučujemo ovaj format:

  • naziv tečaja
  • tko ga je izdao
  • datum izdavanja ili u tijeku

Ključni zaključci

Nadamo se da vam je ovaj članak razjasnio što čini dobar CV, i, najvažnije, kako napisati CV za grafički dizajn. Kada znate koje su sve mogućnosti na ovom području i koji su vam odjeljci životopisa potrebni, bit će vam lakše uspjeti.

Najvažnije što želimo da zapamtite iz ovog članka jest da morate biti dosljedni i posvećeni detaljima. Vaš prvi refleks bi mogao biti da odabere predložak životopisa s puno grafičkih elemenata. Iako je predložak važan, sadržaj je važniji.

Još poneki savjet:

  • odaberite font koji je jednostavno čitati
  • lektorirajte svoj CV, provjerite pravopis i gramatiku ili zamolite nekoga da ga pročita
  • izbjegavajte prazne prostore i nepotrebne odjeljke životopisa koji nisu relevantni za vaše poslovne ciljeve
  • uvijek provjerite da vaši osobni podaci, prethodno radno iskustvo i obrazovanje odgovaraju onome što ste naveli u svojoj prijavi ili motivacijskom pismu.

Sljedeći koraci?

Trebate popraviti neke nedosljednosti u svojem tekstu ili poboljšati svoj stil pisanja? Pogledajte našu CVMaker web stranicu i profesionalnu uslugu pisanja životopisa ili pak naš alat za izradu životopisa i motivacijskih pisama koji je jednostavno koristiti.

Često postavljana pitanja

Je li dobro odabrati karijeru grafičkog dizajnera?

Ako ste netko tko želi kombinirati svoju strast prema umjetnosti, tehnologiji i komunikacijama, tada da. Grafički dizajneri su potrebni u svakoj industriji, tako da ovisno o tome kakvim se dizajnom želite baviti ili u kojoj vrsti kompanije želite raditi, to je dobar izbor karijere.

Kako mogu postati grafički dizajner ako nemam iskustva?

Počnite s izradom portfelja tako da radite kao freelancer ili eksperimentirajte s alatima za dizajniranje kako biste napravili nešto što ćete rado pokazati drugima. Istovremeno s ovime, počnite se povezivati s ljudima online ili putem profesionalnih udruženja kako biste vidjeli koji su najnoviji trendovi na području grafičkog dizajna. Završite online tečajeve koje možete uvrstiti u svoj CV.

Što treba grafički dizajner staviti u CV?

Vaš portfelj, postignuća i tehnička stručnost su neke od ključnih stvari koje trebate uvrstiti u svoj CV grafičkog dizajnera. Regruteri žele vidjeti kakav ste posao radili, jeste li upoznati s najnovijim alatima i trendovima te što ste postigli na sveučilištu ili prethodnim radnim mjestima.

Gdje se mogu prijaviti za poslove grafičkog dizajnera?

Uz CVMaker možete se prijaviti i upravljati svim svojim prijavama na jednom mjestu. S druge pak strane, LinkedIn je moćna platforma koju koriste profesionalci iz cijeloga svijeta. Ako imate dobar LinkedIn profil koji odgovara informacijama koje imate u svojem životopisu, tada bi to mogao biti odličan način da pronađete svoj prvi ili novi posao grafičkog dizajnera.

Koji je najbolji predložak za CV grafičkog dizajnera?

Ne postoji jedan najbolji predložak za CV, već vam je potrebna kombinacija modernog predloška životopisa s dobro napisanim i strukturiranim sadržajem. Ubrzajte svoj postupak pisanja životpisa tako da odaberete među više od naših 20 profesionalnih predložaka životopisa.

Povezani članci

Više od 112 872 korisnika već je izradilo svoj CV

S našim alatom za izradu CV-a možete brzo i jednostavno izraditi poseban i profesionalan CV u samo 15 minuta.

Izradite svoj CV

Vjerojatnost da ćete dobiti posao bit će 65% veća